Isnin, September 13, 2010

Restoran Chim Chum Food Village



Jika mahu menikmati hidangan ala-ala steamboat yang diusahakan oleh pemilik MELAYU bolehlah berkunjung ke :
FOOD VILLAGE RESTAURANT LOT 1184 KG, BAUNG, JLN PENGKALAN CHEPA, KOTA BHARU KELANTAN.

Pernah dengar makanan "Chim Chum"? Kalau anda pernah makan steamboat, mungkin anda akan anggap ini adalah makanan yang sama. Tapi menurut pemilik restoran ini ia sama dengan steamboat tapi tak serupa. Menurut beliau juga, Chim Chum ni sukar untuk dijumpai di Malaysia kerana ia merupakan menu dari Thailand. Namun, konsepnya sama dengan steamboat.Anda hanya perlu masak sendiri diatas dapur yang disediakan.

Anda boleh bakar dan rebus daging, ayam, sotong, isi ketam, fishball, kulat, sayur-sayuran dan lain-lain yang telah dipotong halus. Kemudian cecah dengan sos manis atau pedas.

Hidangan yang disediakan adalah secara bufet. Makanlah selagi anda termampu dengan hanya mengenakan harga yang amat berpatutan.







18 ulasan:

  1. lama dah cari chim chum ni. rupanya kt pengkalan chepa. mesti dikunjungi juga ni.

    BalasPadam
  2. Bad management though..even kalau dah booking pun x semestinya dpt tmpat..

    BalasPadam
  3. kalu betul lah bagai sang puteri kata, pihak retosran kena buat penambahbaikan la

    BalasPadam
  4. last time i went ok jer. maybe u dtg lmbt kut? tmpt tu kan super busy table mmg in demand
    kat maner maner pun klu dtg lmbt resrvtion kire cancel, kan???

    BalasPadam
  5. sini mmg bad pon..kedek + berkire even harge lam rm15+ mkn sepuas ati

    BalasPadam
  6. ade 1 lagik tmpt chim chum..owner baek..servis oke..tapi luper da ktne...area kb..bkn P.chepa

    BalasPadam
  7. satu lagi kt jalan yaakubiah
    dkat dgn cherang

    BalasPadam
  8. aku reguler customer kt situ(jln yaakobiah lundang, service ok... kalo sesape yg 1st time p situ, dye serv kita terbaek!!!!, tmpt nye senangje... from trafic light balai islam terus lagi, jmpa trafic light jln bayam terus lagi lps tu u all usha je sbelah kanan... lps trafic light jln bayam sket je... restron tu

    BalasPadam
    Balasan
    1. name restoran tu aper erk???

      Padam
  9. peta restoran ni xde ker..

    BalasPadam
  10. dekat dgn rumah nih..mesti pergi bile blk kg..kekekeke..thanks to blogger

    BalasPadam
  11. bleh bgi nama kedai utk dua2 tmpt KB n pngkalan chepa dop?

    BalasPadam
  12. trafic light simpang 4 cherang menghala ke lundang sebelum smpi ke trafic light bayam sebelah kiri berhadapan bekas bangunan nasi lemak global.ada la restoran chim chum kat c tu...aku dah byk kali dah makan kat c tu....layanan terbaeeekklah......

    BalasPadam
  13. Dapur CHIM CHUM (BBQ Stoves) trend terbaru dengan teknik masakan '2 in 1' iaitu stimboat dan memanggang.


    Dengan ruang BBQ ditengah dan ruang merebus ditepi keliling.
    Ia juga sesuai untuk kegunaan restoran, hotel,resort, camping dan sebagainya, sesuai bagi mereka yang ingin mencuba menu baru.

    Terdapat 3 pilihan saiz -
    Saiz S (30cm) - RM 70.00
    Saiz M (35cm) - RM 90.00
    Saiz L (40m) - RM 120.00

    **Untuk borong harga boleh runding.
    **Harga tidak termasuk kos penghantaran.
    **Penghantaran melalui poslaju 'Door to Door' dan Checkpoint di sekitar IKEA Mutiara Damansara dan Kuala Lumpur.
    **Penghantaran setiap hari Sabtu Dan Ahad sahaja.

    HANYA DI http://periukchimchum.blogspot.com/

    SILA HUBUNGI @ SMS 012-9796015 EN. MUHAMAD

    SELAMAT BERMAIN MASAK-MASAK DENGAN PERIUK CHIMCHUM....

    BalasPadam
  14. ade no telefon yg dekat yaakubiyah x?

    BalasPadam
  15. buka x chim chum nanti cuti raya haji....igt nk g mkn 1 family ler....

    BalasPadam
  16. korang ada no phon kedai tu x?nk book

    BalasPadam
  17. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam